Курс за комуникация с агресивни пациенти организира Военномедицинска академия за служителите си, съобщи пресцентърът на лечебното заведение. Той ще включва теоретични модули, споделяне на личен опит и ролеви игри и ще се проведе през септември. Агресията срещу лекари и медицински лица е сериозен проблем в последните години. От ВМА посочват, че курсът се организира, както за да се подобри грижата и отношението към пациентите, така и за да могат медицинските специалисти да се защитават от вербалната агресия, на която често са подложени от пациентите или техните близки. Иначе за защита на служителите основно се разчита на изградената охранителна система.

През такова обучение вече са преминали екипите на болницата от всички спешни и приемно-консултативни звена, а планът за провеждането на обученията е бил съставен миналата година, след като ВМА се е класирала сред най-предпочитаните от пациентите болници в България. Тренингите се водят от психолог от Центъра по психично здраве и превенция към ВМА. Дискутират се елементи и модели на конфликтно поведение. причини за агресията на един човек и как трябва да се реагира в такива ситуации, посочват от болницата.

Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки