Както съобщава Централният телевизионен канал на Китай на него му е отнело и много по-малко време, за да го издържи – вместо за предвидените 10 часа той е успял за 60 минути. „Сяо И“ е получил 456 точки от общо 600, като необходими за успешното издържане на изпита са 96 точки. Роботът е бил изпитван в реално време заедно с други свои „колеги“, но в отделна зала, под зоркото наблюдение на десетина лектори. Според провеждащите теста „Сяо И“ не е имал възможност да преписва, тъй като не е имал достъп до интернет и е използвал само информацията, която е била инсталирана във вътрешната му памет. По думите на заместник-декана на факултета по електронно машиностроене към университета „Цинхуа“ У Цзи, който е част от разработването на изкуствения интелект, роботите имат преимущество пред хората що се отнася до бързина на запомняне, обем на съхраняваната информация и нейната обработка. Според него в съвременната медицина има много сфери, където изкуственият интелект може да се окаже от полза на лекарите.

„Много от тях са свързани с анализи на конкретни случаи на заболявания, когато са ви дадени основните условия на протичане на болестта у пациента и нейните симптоми. След това вие е необходимо да установите заболяването, както и какво лечение и лекарства да назначите“, посочи той. У Цзи допълни още, че „по същество това е процес на разсъждаване, основаващ се на знания и вероятностни модели“. По думите на авторите на „Сяо И“ подготовката за изпита им е отнела половин година. От юни 2016 г. те вкарват в „мозъка“ на робота информация от медицински учебници и я систематизират. Той разполага със знания от над 60 книги и медицински пособия. От февруари тази година пък изкуственият интелект участва в изучаването на реални случаи на протичане на болест и нейното диагностициране. Според екипа зад „Сяо И“ има още накъде да подобряват неговите умения – националният рекорд за най-добър резултат на изпит за лекарска практика е 553 от 600 и се държи от човек. /ТАСС

Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки