За три месеца болницата в Ловеч ще бъде преструктурирана и оздравена, а междувременно кредиторите й ще блокират възможно най-малка част от средствата, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти след заседанието на Министерския съвет днес. "Разработили сме план за оздравяване и преструктуриране на болницата, работата по които започваме още от днес и се надяваме в рамките на три месеца лечебното заведение да придобие този вид, в който то ще може да бъде ефективно", каза той. Днес беше крайният срок, който служителите на ловешката болница бяха поставили на правителството да намери решение за финансовата криза в лечебното заведение и начин да изплати дължимите им заплати за последните три месеца. След тази сряда стачните им действия ще станат целодневни, ако не се търси решение, заплашиха те в понеделник.

Здравният министър обясни, че е провел срещи с кредиторите на МБАЛ "Проф. Параскев Стоянов" – Ловеч, и е преговарял за сваляне на наложените запори по сметките на болницата до минимален размер. След срещите блокираните средства на лечебното заведение са в размер на 80 хил. лв., а размерът на първоначалния запор е бил 800 хил. лв., обяви Ананиев. Уговорката е и за тримесечния оздравителен период на преструктурирането на болницата да важи същият механизъм на работа с кредиторите, като бъде блокиран максимално малък размер средства.

 

"На практика това означава, че след като получи парите си от НЗОК, екипът на МБАЛ ще се разплати с 80 хил. лв. с кредиторите, а с останалата част ще могат да се платят заплатите за септември и да бъдат закупени кислород и основни консумативи и медикаменти, необходими за работа в болницата", допълни той. И за всички останали държавни и общински болници, които са в тежко финансово състояние, екипът на здравното министерство води преговори със съответните кредитори, като целта е в оперативен порядък да се върви към оздравяване и преструктуриране, заяви още министърът. Готов е и планът за Враца, по чието изпълнение също са предприети мерки.

Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки