Премиерът Бойко Борисов бламира здравния министър Кирил Ананиев. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира обрата в позицията на парламентарната група на ГЕРБ за мораториума, с който се спираха средствата нови лекарства за онкоболни и хора с редки заболявания. Въпреки че миналата седмица мнозинството в парламента отхвърли ветото на президента Румен Радев върху мораториума, във вторник Цветан Цветанов заяви, че предлага отпадането му, "за да спрат всички спекулации".

Според Йотова Ананиев е прекарал последните две седмици в обяснения как този мораториум не представлява проблем, като е посочил много различни аргументи. В крайна сметка обаче премиерът върнал всичко по старо му и така бламирал здравния министър. Вицепрезидентът каза още. че "къкри битка вътре в ГЕРБ". Според нея председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов не можел да овладее депутатите, липсвала координация и всичко се решавало само от Борисов. Тя добави, че вотът на недоверие към правителството, който ще бъде през януари, "не е само пушилка". Важно било как ще бъде подготвен, тъй като от него може да произтече една "добра дискусия за антикорупционното законодателство".

Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки