Необходимо е преструктуриране на "Пирогов", същата е и тенденцията в повечето лечебни заведения с над 50 на сто държавно участие. Това показват данните от проверката на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов",  съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Министерството ще предложи подкрепа за реализацията на цялостната визия за преструктурирането. Това ще включва оптимизиране структурата на персонала и на дублиращите се дейности и звена. Дейността на отделенията по хирургия, анестезиология, интензивно лечение, ортопедия и травматология трябва да се приведе в съответствие с медицинските стандарти при спазване на изискванията за съответните нива на компетентност и по отношение структурата на персонала, се посочва в съобщението. Съотношението на лекари и сестри в четирите клиники по ортопедия и травматология не отговаря на изискванията на медицинския стандарт, необходимо е привличане на сестрински персонал.

Редица от проблемите в работата на УМБАЛСМ "Пирогов" се дължат на липсата на действащи медицински стандарти, например това са стандартите по хирургия и гастроентерология, отбелязват от пресцентъра на МЗ. При разпределение на средствата за основни заплати в лечебното заведение има диспропорции и липсват единни правила и механизми, регламентиращи принципите за разпределение на основните и допълнителни възнаграждения на персонала. В хода на проверката не е установен недостиг на медицински консумативи, необходими за работата на лечебното заведение. Със заповед на изпълнителния директор от октомври 2017 г. в болницата се осъществява медицински триаж на постъпилите пациенти, което оптимизира приема и прегледите още с влизането в болницата.

До проверката на "Пирогов" се стигна в началото на месеца след  отворено писмо, в което лекари от болницата обвиняват директора в лошо управление и искат оставката му. 
Напрежение в болницната имаше през цялата година и това доведе до серия протести на медиците в "Пирогов". Според лекарите администрацията е раздута, а директорът съкращава медицински персонал. Закрива и щатове на пенсионирани медицински сестри. Медиците твърдят, че се променяли и имена на клиники. Така ръководството на болницата принуждавало лекари, които работят в "Пирогов" от години, да преподписват трудовите си договори.

Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки