Следдипломна квалификация

Научен симпозиум Холистичен поглед към предсърдно мъждене, 13-14 октомври 2017 г., София, Best Western Premier Sofia Airport, Зала Хитроу

Уважаеми колеги,

От името на Организационния комитет бихме искали да Ви поканим да вземете участие в Научен симпозиум „Холистичен подход към Предсърдно мъждене“ , който ще се проведе в гр.София, в хотел Best Western Premier Hotel Sofia Airport в периода 13 -14 октомври 2017 г. Симпозиумът е ориентиран към широка публика включваща кардиолози, работещи в доболничната и болничната помощ, кардиохирурзи, специализанти по кардиология и кардиохирургия, както и общо практикуващи лекари.

Водещи български и чужестранни специалисти от различни области на медицината ще представят новите тенденции в областта на диагностиката и лечението на предсърдното мъждене. Целта на форума е да насочи вниманието на лекарите към интердисциплинарния подход към това социално значимо заболяване. По време на симпозиума ще бъде организирана съпътстваща изложба на водещи фармацевтични и инструментални фирми.

Актуална информация за симпозиума,както и предварителна програма на събитието ще бъдат отразени в сайтовете на ДКБ (http://www.cardiobg.com) и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (http://www.arpharm.org/).

Искрено се надявамe, че Вашето присъствие и активно участие ще допринесат за успешното протичане на форума.

С уважение,
Д-р Васил Трайков
Научен ръководител на симпозиума
Проф. Арман Постаджиян
Председател на ДКБ

Покана

Програма

Регистрационна форма

Pin It

Симпозиум на работната група по сърдечно-съдов риск при жени "Бременност и сърдечносъдови заболявания", 16 септември 2017 г., Парк--хотел „Москва“, гр. София

Уважаеми колеги,

Предстои Симпозиум на работната група по сърдечно-съдов риск при жени "Бременност и сърдечносъдови заболявания", който ще се състои на 16 септември 2017 г. в Парк--хотел „Москва“, гр. София. Сред темите:

-  Промени в сърдечно-съдовата система при здрави бременни
-  Артериална хипертония и бременност – гледната точка на кардиолога
-  Артериална хипертония и бременност – гледната точка на акушер гинеколога
-  Сърдечно-съдови лекарства и бременност
-  Антикоагулация при бременност и пуерпериум
-  Кардиомиопатии на бременността
-  Вродени сърдечни пороци и бременност. Поведение при бременни с клапни увреди.
- Диагностичен и терапевтичен подход при бременни с ритъмни нарушения
- Кардиопулмонална ресусцитация при бременни жени
- Инвазивна оценка и лечение на ССЗ при бременни
- Клиничен случай - пейсмейкър
- Клиничен случай - БТЕ
- Клиничен случай – синдром на хиперстимулация след инвитро процедури
- Скрининг за Прееклампсия – протокол, клинично приложение, първите резултати в България
- Сърдечно-съдов риск при възрастни първескини
- Сърдечно-съдов риск при инвитро процедури

Ще ви очакваме. За повече информация:
Дружество на кардиолозите в България
София 1407, бул. „Джеймс Баучер“ 76, ет. 4, офис 422
Телефон:  0889788446
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Покана

Програма

Регистрационна форма

Плакат

Pin It

IV-ти Национален конгрес по кардиостимулация и електрофизиология, 29 септември – 1 октомври 2017 г. хотел Рамада, София

Уважаеми колеги,

От името на Организационния комитет и лично от свое име имам удоволствието да Ви поканя на IV‐ти Национален конгрес по кардиостимулация и електрофизиология, който ще се проведе в периода 29 септември – 1 октомври 2017 г. в хотел Рамада, София. Нашата цел е да изготвим и предложим наситена програма с висока научна стойност, базирана върху доказаната клинична практика на кардиолози и електрофизиолози. Конгресът ще се стреми да обхване най‐актуалните теми в инвазивната електрофизиология и кардиостимулацията, давайки възможност на експерти в областта да покажат и споделят новите диагностични и терапевтични стратегии. Фокусът на конгреса тази година ще бъде върху новите терапевтични стратегии при предсърдно мъждене, както и върху проблемите на камерните тахиартмии и внезапната сърдечна смърт. Ще бъдат представени и новости от областта на кардиостимулацията и сърдечната ресинхронизираща терапия.

За да постигнем тези цели, и имайки предвид огромния научен материал за лечението на сърдечната недостатъчност и предотвратяването на внезапната смърт, бихме искали да насочим научната програма към всички специалисти, които в различни етапи са свързани с диагностиката и терапията на пациенти с аритмия. През последните десет години стана ясно, че все повече пациенти с аритмия и сърдечна недостатъчност биват проследявани от клинични кардиолози и общопрактикуващи лекари. Именно това поражда необходимостта от съвместна дискусия върху резултатите от новите и вече утвърдените терапевтични стратегии в електрофизиологията и терапията с имплантируеми електронни устройства. По тези причини амбицията на конгреса е да привлече както специалисти в областта на електрофизиологията и електрокардиостимулацията, така и общи кардиолози.

Лектори на конгреса ще бъдат български експерти в областта, както и изявени гости от чужбина. Очакват се около 150 участници. Водещи фармацевтични фирми и компании от областта на инвазивната електрофизиология и кардиостимулация ще имат възможността да демонстрират най‐новите достижения в областта на специализирана изложба, която ще съпътства конгреса.

Вашето активно участие ще допринесе за ползотворен и стойностен форум – арена за обмен на знания, опит и новаторски идеи.

Ще Ви очакваме!

С уважение,
Д‐р Васил Трайков
Председател на ССКЕ

Покана
Форма за регистрация
Предварителна програма

Pin It

Астра Зенека България отпуска целеви образователен грант, който дава възможност на специалисти и специализанти по кардиология и ендокринология, да участват в Научен симпозиум Cardiology Alliance Сърдечно-съдови ефекти в кардиоонкологията и диабетологията

Астра Зенека България отпуска целеви образователен грант, който дава възможност на специалисти и специализанти по кардиология и ендокринология, да участват в Научен симпозиум Cardiology Alliance Сърдечно-съдови ефекти в кардиоонкологията и диабетологията 12 -14 Май 2017, гр.София, Best Western Premier Sofia Hotel. За кандидатстване, моля изпратете на посочения електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. :

- Три имена
- Телефон за връзка
- Електронен адрес

Изпращането на заявка за регистрация не гарантира вашето участие. За целта ще Ви бъде изпратено потвърждение за регистрация.

Pin It

Научен симпозиум „Остра, хронична сърдечна недостатъчност и кардиомиопатии – нови предизвикателства в диагностиката и лечението“, 9 и 10-и юни 2017 г., гр. София

Уважаеми колеги,

Сърдечно-съдовите заболявания са причина номер едно за смъртност в България и региона. Сърдечната недостатъчност е важен елемент от тази патология, като количеството на тези болни нараства в общоевропейски мащаб, както поради застаряването на населението, така и, парадоксално, поради успехите в други области на медицината и в частност кардиологията, удължаващи животът на болните. Това прави разширяването на познанията ни в диагностиката и лечението на това състояние, както и на причините, които го пораждат особено актуално. На 9 и 10-и юни 2017г в гр. София, Хотел Експо, бул. „Цариградско Шосе”, No. 149, ще се проведе научен симпозиум, организиран от работната група по сърдечна недостатъчност и кардиомиопатии към Дружество на кардиолозите в България. Мотото на симпозиума е „Остра, хронична сърдечна недостатъчност и кардиомиопатии – нови предизвикателства в диагностиката и лечението“. На този научен форум ще бъдат разгледани най-новите достижения на съвременната кардиологична наука в диагностиката и лечението на сърдечната недостатъчност. Ще получите съвременен поглед върху изключително интересната група на кардиомиопатиите. Лекционният материал ще бъде подготвен от изтъкнати български специалисти, а вие ще имате възможност да участвате в научната дискусия след всяка сесия. Нашето искрено желание е този научен форум да обогати вашите научни знания и практически умения в тези области на кардиологията, както и да ви предостави възможност в личен контакт да получите отговор на вълнуващите ви въпроси.

Организационен комитет:

Доц. д-р Пл. Гацов,
Доц. д-р М. Господинова,
Председател на ДКБ: Проф. д-р А. Постаджиян
Научен секретар на ДКБ: Доц. д-р Й. Йотов

Покана

Програма

Регистрационна форма

Pin It

Научно-практическа конференция "Предизвикателствата на Артериалната хипертония", 27-28 май 2017 г. ,Чифлика палас – общинаТроян, с. Чифлика

Сред темите:
-  Хемодинамичен подход при определяне на лечението на артериалната хипертония – доц. Груев
-  Бъбреци и сърдечно-съдова система: взаимодействия в норма и патология – д-р Филипов
-  Превенция на когнитивните нарушения и деменцията чрез контрол на артериалното налягане – д-р Янева
-  Сателитен симпозиум на Пфайзер
 - Сателитен симпозиум на Берлин-Хеми/A. Mенарини България

Програма

Pin It

Научно-практическа конференция "Предизвикателствата на Артериалната хипертония", 22 - 23 април 2017 г., Пловдив

Сред темите:
-  Хемодинамичен подход при определяне на лечението на артериалната хипертония – доц. Груев
-  Бъбреци и сърдечно-съдова система: взаимодействия в норма и патология – д-р Филипов
-  Превенция на когнитивните нарушения и деменцията чрез контрол на артериалното налягане – д-р Янева
-  Сателитен симпозиум на Пфайзер
 - Сателитен симпозиум на Берлин-Хеми/A. Mенарини България

Програма

 

Pin It

Научен симпозиум "Остра и хронична сърдечна недостатъчност и кардиомиопатии" на 9 и10 юни 2017 г., гр. София

Пореден научен симпозиум "Остра и хронична сърдечна недостатъчност и кардиомиопатии" ще се състои на 9 и10 юни 2017 г. в гр. София. Сред темите са "Остра и хронична сърдечна недостатъчност – съвременен диагностичен и лечебен подход" с модератори: доц. Гацов и проф. Постаджиян, с лекции "Диагностични и лечебни алгоритми при ОСН и ХСН според последните препоръки на ЕКД",  "ОСН – от какви проучвания се нуждаем", представена от доц.Токмакова, "Новости в диагностиката и лечението на СН със запазена фракция на изтласкване на лявата камера", представена от проф. Цв. Кътова, "Европейски и национални регистри за сърдечна недостатъчност", представена от доц. Пл. Гацов

Pin It

Научен симпозиум Cardiology alliance - сърдечно-съдови ефекти в кардиоонкологията и диабетологията

Уважаеми колеги,
От името на Организационния комитет бихме искали да Ви поканим да вземете участие в Научен симпозиум „Cardiology alliance - сърдечно-съдови ефекти в кардиоонкологията и диабетологията “, който ще се проведе в гр.София, в хотел Best Western Premier Hotel Sofia Airport в периода 12 -14 май 2017 г. Медицинската практика следва и допълва научните постижения в различни клинични специалности. Дългосрочната цел е една и обща – адекватна превенция, благоприятно повлияване на естествената еволюция и прогнозата при налично заболяване, както и осигуряване на по-добро качество на живот на индивидуалния пациент. Реализирането на посочената цел е невъзможно без съвместните усилия на множество специалисти в отделни терапевтични области. Посоченото мотивира избора на тема на научния симпозиум на Дружеството на кардиолозите в България - сърдечно-съдови ефекти в кардиоонкологията и диабетологията. Присъствието на водещи специалисти от трите клинични специалности и научната програма с акцент върху практически аспекти, обсъждане на клинични случаи и дебат сесии са предпоставка за осмисляне и изграждане на съвместни стратегии на поведение.

По време на симпозиума ще бъде организирана съпътстваща изложба на водещи фармацевтични и инструментални фирми. Амбицията е по време на форума да бъде разпространено и преведеното на български език експертно становище на Европейското кардиологично дружество за поведение и проследяване на пациенти с онкологични заболявания от 2016 год. / ESC(Position Paper) for Cancer treatments & cardiovascular toxicity.  Актуална информация за симпозиума, както и предварителна програма на събитието ще бъдат отразени в сайтовете на ДКБ (cardiobg.com  dl.cardiobg.com dl.cardioserver.eu ) и в сайта Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (http://www.arpharm.org/). Искрено се надявам, че Вашето присъствие и активно участие ще допринесат за успешното протичане на форума.

C уважение,
Проф. Арман Постаджиян, дм Председател на ДКБ

Покана

Програма

Регистрационна форма

Плакат

Грант Астра Зенека

Pin It

VIIIми Национален конгрес по интервенционална кардиология, 9-12 ноември 2017 г., гр. Пловдив

Уважаеми колеги,
От името на Организационния комитет имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в VIII‐ми Национален конгрес по интервенционална кардиология, който ще се проведе в периода 9 ‐ 12 ноември 2017 г. в Гранд хотел Пловдив, гр. Пловдив. Организатор на конгреса е Българското дружество по интервенционална кардиология. Както всяка година, така и тази, конгресът ще се проведе под егидата на Дружеството на кардиолозите в България. Програмата на конгреса е посветена на последните постижения в областта на диагностиката и интервенционалното лечение на сърдечно‐съдовите заболявания. Целта ни е да задълбочим теоретичните си познания и практически умения и други инвазивни и неинвазивни диагностични методи. Ще бъдат представени случаи на живо и лекции на водещи български и чуждестранни експерти в областта на инвазивната кардиология. Очакваме около 400 участници от страната и чужбина. По време на конгреса ще бъде организирана богата специализирана изложба, на която ще се представят лидери в производството на медикаменти, консумативи и медицинска апаратура. Очакваме активно участие от всички Вас, за да организираме максимално ползотворен, интерактивен и иновативен форум, отворен за дискусии и международен обмен на идеи и опит.  Участвайки в конгреса, Вие ще имате възможност да се запознаете с новостите в областта на инвазивната кардиология, обменяйки идеи с лектори и колеги. Искрено се надяваме, че ще приемете поканата ни за участие. Ще Ви очакваме!

С уважение,
Д‐р Валери Гелев
Председател на БДИК
и Председател на Организационния комитет
на VIII‐ми Национален конгрес по интервенционална кардиология


Покана
Информация за участие
Програма
Pin It

Платете онлайн

 

ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ДКБ

Размерът на годишния членски внос в ДКБ е 50 лв., а за специализанти и докторанти - 25 лв. За проверка на дължимите суми по членския внос можете да се обръщате със запитване към техническия секретар на ДКБ на адрес bsc.office@yahoo.com или на GSM 0889 788446. Плащане по банков път, с платежно нареждане по сметката на ДКБ в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, София 1000, пл.„Света Неделя” 7 SWIFT/BIC: UNCRBGSF IBAN: BG98 UNCR 9660 1001 8539 10 Плащане чрез модула за онлайн плащания (epay сметка / банкова карта / банкомат). Полетата по-долу се попълват на кирилица и сумите са в български лева. След попълване на полетата кликнете върху бутона "Плащане on-line". При дължим членски внос за предходни години, плащането покрива първо членските задължения за изминалите периоди, и след това – за текущата година. Допълнителна информация: ДКБ е "Получател с потребителско ниво 3 – регистриран клиент" в системата на epay.bg. При плащане с кредитна/дебитна карта не е необходимо да въвеждате идентификационен код. А ако сте вече регистриран потребител на epay.bg просто въведете в полетата потребител и парола - съответно вашите данни за epay.bg и си спестете таксата за превода - 2.9% от сумата.

Моля, при всяко плащане вписвайте в полето трите имена и годината (годините), за която плащате членски внос!!!

Име Презиме Фамилия Основание (до 100 знака) Сума
BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки